SZE-MÉKerek II. helyezés az Ecotrophelia Magyarország Élelmiszer innovációs versenyen

Magyarországon 2013 óta rendezik meg az egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyt. A vetélkedés fő célja, hogy a csapatok innovatív élelmiszereket állítsanak elő, és kifejlesztésük során olyan ökológiai szempontokat is figyelembe vegyenek, mint a fenntarthatóság, az élelmiszerpazarlás redukálása és a rövid ellátási láncok használata. Ezen kívül a termékeknek kereskedelmi potenciállal is bírniuk kell.

A verseny 2018. évi nemzeti fordulójára június 11. napján, Budapesten került sor, ahol a Széchényi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának hallgatói csapat a MÉKerek: Posgay Miklós, Tóth Alexandra, Olléová Réka, Cserpán Martin, Helyes Natália, Németh Julianna II. helyezést értek el az általuk kifejlesztett márkanevű kávéhelyettesítő, alacsony glikémiás indexű, magas antioxidáns tartalmú, ehető fogyasztói csomagolású, kézműves, kemény cukorka típusú termékkel.

A hallgatói csapat munkáját Hanczné Dr. Lakatos Erika általános dékánhelyettes és egyben az Élelmiszertudományi Tanszék tanszékvezetője teljes támogatás mellett Kiss Kármen intézeti mérnökön kívül még számos oktató is segítette.

 

Elérhetőségek

Széchenyi István Egyetem
Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár Vár tér 2.

Központi telefon: (96) 566-600
Központi fax: (96) 566-620

 

Nyári záróvizsga időszak 2018. június 20. 00:00 - 2018. június 29. 01:00
Diplomaátadó ünnepély-MÉK 2018. június 29.
Vizsgaidőszak vége 2018. június 30.
Méltányossági vizsgák 2018. július 4. 00:00 - 2018. július 7. 01:00
Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.