Témajavaslatok_ÉTT

Konzulens neve Konzulens elérhetősége Szakdolgozat/diplomamunka téma Mely szak számára
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Humán táplálkozásból eredő egészségügyi kockázatok Élelmiszermérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Egyes élelmiszerekkel és élelmiszeralkotókkal kapcsolatban kialakult tévhitek. Élelmiszermérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Gyógy- és fűszernövények biológiailag aktív vegyületeinek élettani hatásai. Élelmiszermérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Biológiailag aktív élelmiszer alkotók jelentősége a humán táplálkozásban. Élelmiszermérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Toxikus elemek és vegyületek élelmiszerekben. Élelmiszermérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Élelmiszerekben található makro- és mikroelemek jelentősége a korszerű táplálkozásban. Élelmiszermérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Elválasztástechnikai módszerek fejlesztése élelmiszeralkotók mennyiségi és minőségi meghatározására. Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Toxikus vegyületek minőségi és mennyiségi meghatározása elválasztástechnikai és molekulaspektroszkópia módszerekkel biológiai mátrixokban. Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Élelmiszerek illat- és aromakomponenseinek vizsgálata. Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Gyógy- és fűszernövények illóolaj-összetételének vizsgálata. Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Élelmiszer és biológiai minták elemanalitikai vizsgálata. Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Az életminőséget kedvezően befolyásoló aktív vegyületek kimutatása és meghatározása különböző növényi és állati termékekben, valamint élelmiszerekben. Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Illó szerves vegyületek meghatározása ivó-, természetes és ipari vizekből.  Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Minőségbiztosítási rendszerek tervezése, fejlesztése és működtetése az élelmiszeriparban. Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Élelmiszerhamisítások kimutatása műszeres analitikai módszerekkel. Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Élelmiszer és egyéb biológiai minták elemanalitikai vizsgálata. Élelmiszermérnök és Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Biológiailag aktív anyagokkal adalékolt élelmiszerek előállítása  Élelmiszermérnök és Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök
Dr. Ajtony Zsolt ajtony.zsolt@sze.hu Növényi eredetű biológiailag aktív hatóanyagok analitikája Élelmiszermérnök és Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök
Dr. Ásványi Balázs  asvanyi.balazs@sze.hu  Takarmány alapanyagok fermentációs hasznosításának lehetőségei.  
Dr. Ásványi Balázs asvanyi.balazs@sze.hu Élelmiszer mátrixok műszeres állomány és érzékszervi vizsgálata  
Dr. Ásványi Balázs asvanyi.balazs@sze.hu Rádiófrekvenciás kezelések mikroorganizmusokra gyakorolt hatásának vizsgálata  
Dr. Ásványi Balázs asvanyi.balazs@sze.hu Mikrobiológiai-higiéniai vizsgálatok az élelmiszeriparban  
Dr. Greff Babett  greff.babett@sze.hu  Biopeszticid hatással rendelkező mikroorganizmusok izolálása talajból  
Dr. Greff Babett  greff.babett@sze.hu  Gyógynövénykomposzt antimikrobiális hatásának vizsgálata  
Dr. Greff Babett  greff.babett@sze.hu  Illóolajok és kombinációik antimikrobiális hatásának vizsgálata  
Dr. Greff Babett  greff.babett@sze.hu  Üdítőitalok eltarthatóságának növelése növényi kivonatok adagolása mellett  
Dr. Greff Babett  greff.babett@sze.hu  Komposztálást segítő mikrobiológiai készítmény fejlesztése és gyakorlati alkalmazhatóságának vizsgálata  
Dr. Kapcsándi Viktória  kapcsandi.viktoria@sze.hu  Gyógynövény hozzáadásával készült gyümölcslé gyártása és a végtermék vizsgálata  
Dr. Kapcsándi Viktória  kapcsandi.viktoria@sze.hu  Zöldségekkel és fűszernövényekkel ízesített sajt gyártása és a végtermék vizsgálata  
Dr. Kapcsándi Viktória  kapcsandi.viktoria@sze.hu  Alkoholipari termék előállításának speciális lehetőségei  
Dr. Kapcsándi Viktória  kapcsandi.viktoria@sze.hu  Tejipari termékek gyártásának speciális lehetőségei és azok hatásvizsgálata a végtermék minőségére  
Dr. Kapcsándi Viktória  kapcsandi.viktoria@sze.hu  A különböző környezeti tényezők hatása az alkoholos erjedés folyamatára  
Dr. Kapcsándi Viktória  kapcsandi.viktoria@sze.hu  Különféle gyógynövények élelmiszeripari felhasználásának lehetőségei és azok hatásvizsgálata a termékek tulajdonságaira  
Dr. Kapcsándi Viktória  kapcsandi.viktoria@sze.hu   .............................technológia összefoglaló irodalmi elemzése a .......................... szempontjából   
Dr. Nagy Ágnes  nagy.agnes@sze.hu  Tehéntejek mikrobiológiai vizsgálata  
Dr. Nagy Ágnes  nagy.agnes@sze.hu  Antibiotikumrezisztencia vizsgálat élelmiszer alapanyagokon, élelmiszereken  
Dr. Nagy Ágnes  nagy.agnes@sze.hu  Tehéntejek analitikai vizsgálata  
Dr. Nagy Ágnes  nagy.agnes@sze.hu  Élelmiszerhamisítások vizsgálata  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  Az élelmiszerek (egy adott élelmiszer, vagy termék csoport) fogyasztói, vásárlói szokásainak vizsgálata   
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  A piacszegmentációs eljárások eredményeinek felhasználása az élelmiszergazdaságban  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  A konkurenciaanalízis jelentősége és szerepe a marketing stratégiában  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  Piacbefolyásoló marketing eszközök szerepe a ......gazdasági társaság (vállalat) áruértékesítésében  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  Franchising rendszerben működő vállalkozás marketing stratégiájának elemzése  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  Eladáshelyi vásárlásösztönző eszközök felhasználásának lehetőségei az élelmiszerkereskedelemben  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  A ................................ gazdasági társaság (vállalat) reklámtevékenységének hatékonysága  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  A marketing management szerepe a ...... gazdasági társaság (vállalat) üzleti tevékenységében  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  A marketing környezet elemzésének szerepe a ............. gazdasági társaság (vállalat) stratégiai tervezésében  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  A PR-tevékenység szerepe és jelentősége a ... élelmiszerfeldolgozó vállalat tevékenységében  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  A .............. gazdasági társaság (vállalat) marketing stratégiájának elemzése és értékelése  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  Egy élelmiszerfeldolgozó vállalat marketing tevékenységének indítékai és marketing stratégiája  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  A mezőgazdasági termelés történeti vonatkozásai  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  Az állatvédelem kialakulása és története  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  Az állatvédelem fejlődésének mezőgazdasági termelésre gyakorolt hatásai  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  Az állatvédelem fejlődésének élelmiszertermelésre, előállításra gyakorolt hatásai  
Dr. Németh-Torkos Anett  nemeth.anett@sze.hu  A magyar és az uniós állatvédelmi előírások hatása a hazai mezőgazdasági termékek világpiaci helyzetére  
Dr. Sik Beatrix  sik.beatrix@sze.hu  Cukormentes üdítőitalok adalékanyag-tartalmának (tartósítószer, mesterséges édesítőszer) meghatározása   
Dr. Sik Beatrix  sik.beatrix@sze.hu  Érési állapot hatásának vizsgálata gyümölcsök összes-polifenol tartalmára, valamint antioxidáns tulajdonságaira  
Dr. Sik Beatrix  sik.beatrix@sze.hu  Rozmaringsav-tartalmú növényi kivonatok előállítása és azok analitikai vizsgálata  
Dr. Székelyhidi Rita  szekelyhidi.rita@sze.hu  Szőlőmag őrleménnyel dúsított funkcionális sütőipari termék előállítása  
Dr. Székelyhidi Rita  szekelyhidi.rita@sze.hu  Különböző fajta szőlőmagolajok beltartalmi paramétereinek összehasonlítása  
Dr. Székelyhidi Rita  szekelyhidi.rita@sze.hu  Gyógynövényekkel dúsított lekvárok antioxidáns kapacitásának növelése  
Dr. Székelyhidi Rita  szekelyhidi.rita@sze.hu  Kézműves kombucha italok előállításának speciális lehetőségei  
Dr. Székelyhidi Rita  szekelyhidi.rita@sze.hu  Magyar alma tájfajtákból készített cider italok előállítása és vizsgálata  
Dr. Varga László  varga.laszlo@sze.hu  Növényi alapú fermentált tejitalok kifejlesztése  
Dr. Varga László  varga.laszlo@sze.hu  Fermentált élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztói ismeretek és szokások felmérése  
Dr. Varga László  varga.laszlo@sze.hu  In vitro tesztrendszer alkalmazása probiotikus baktériumtörzsek szelektálására  
Dr. Varga László  varga.laszlo@sze.hu  Élelmiszerek bioaktív anyagainak vizsgálata molekuláris módszerekkel  
Dr. Varga László  varga.laszlo@sze.hu  Élelmiszer-alapanyagok és feldolgozott élelmiszerek mikrobiológiai minőségvizsgálata  
Dr. Varga László  varga.laszlo@sze.hu  Kereskedelmi forgaloman kaoható tejtermékek mikrobiológiai-higiéniai minőségének vizsgálata  
Hanczné Dr. Lakatos Erika  lakatos.erika@sze.hu  Tejcukor alapú etanol előállítás lehetsőségének vizsgálata  
Hanczné Dr. Lakatos Erika  lakatos.erika@sze.hu  Kézműves sörök előállítása  
Hanczné Dr. Lakatos Erika  lakatos.erika@sze.hu  Gluténmentes sütő- és édesipari termékek előállítása és vizsgálata  
Hanczné Dr. Lakatos Erika  lakatos.erika@sze.hu  Gyümölcspárlatok készítése és vizsgálata  
Hanczné Dr. Lakatos Erika  lakatos.erika@sze.hu  Zöldség és gyümölcs alapanyagok feldolgozása és a termékelőállítási folyamatok vizsgálata  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Minőségbiztosítási rendszerek hatékonyságának vizsgálata egy adott
 élelmiszeripari vállalkozásnál
 
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Nyomonövetési rendszer hatékonyságának vizsgálata egy adott élelmiszeripari
 vállalkozás esetén
 
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Fermentált zöldségek fogyasztói kedveltségének vizsgálata  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Fermentált zöldségek mikrobiológiai tulajdonságainak és állományváltozásának
 vizsgálata
 
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Fermentált zöldfűszerek felhasználásának lehetőségei  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Gluténmentes kovászos kenyerek előállítása, jellemzése, fogyasztói megítélése  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Hüvelyesek főzési paramétereinek változása a fermentálás következtében  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Fermentált csicseriborsó felhasználási lehetőségei    
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Vegán sajtkrém helyettesítők gyártása, fogyasztói megítélése  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Vegán sajtkrém helyettesítők fizikai, kémiai- és mikrobiológiai tulajdonságainak
vizsgálata
 
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Kovászosuborka. Vagy mégsem?  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Medvehagyma felhasználásának lehetőségei  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Gyermekláncfű élelmiszeripari felhasználásának lehetőségei  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Törkölyben fermentált paprika/paradicsom   
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  A magyar "kapribogyó" fogyasztói megítélése  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Probiotikus jégkrém mikrobiológiai tulajdonságainak és fogyasztói megítélésének
 vizsgálata
 
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Bélbarát gumicukor mikrobiológiai tulajdonságainak és fogyasztói megítélésének  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Kölesfagylalt fejlesztése és fogyasztói vizsgálata  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu   Zöldség alapú fagylalt fejlesztése és fogyasztói megítélése  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Biztos, hogy a fagyi édes?  
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Fagyi, ami mindenki étrendjébe beilleszthető (zöldség alapú, hozzáadott cukortól
 és édesítőszerektől mentes)
 
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Zöldség- és/vagy gyümölcskivonatokat tartalmazó funkcionális keménycukorka
kifejlesztése, fogyasztói megítélése
 
Tihanyi-Kovács Renáta  tihanyi-kovacs.renata@sze.hu  Zöldség- és/vagy gyümölcskivonatokat tartalmazó funkcionális gumicukor
kifejlesztése, fogyasztói megítélése
 

Elérhetőségek

Széchenyi István Egyetem
Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár Vár tér 2.

Központi telefon: (96) 566-600
Központi fax: (96) 566-620

 

Események

Nincs megjelenítendő esemény!