Témajavaslatok_ÉTT
Konzulens neve | Konzulens elérhetősége | Szakdolgozat/diplomamunka téma | Mely szak számára |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Humán táplálkozásból eredő egészségügyi kockázatok | Élelmiszermérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Egyes élelmiszerekkel és élelmiszeralkotókkal kapcsolatban kialakult tévhitek. | Élelmiszermérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Gyógy- és fűszernövények biológiailag aktív vegyületeinek élettani hatásai. | Élelmiszermérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Biológiailag aktív élelmiszer alkotók jelentősége a humán táplálkozásban. | Élelmiszermérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Toxikus elemek és vegyületek élelmiszerekben. | Élelmiszermérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Élelmiszerekben található makro- és mikroelemek jelentősége a korszerű táplálkozásban. | Élelmiszermérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Elválasztástechnikai módszerek fejlesztése élelmiszeralkotók mennyiségi és minőségi meghatározására. | Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Toxikus vegyületek minőségi és mennyiségi meghatározása elválasztástechnikai és molekulaspektroszkópia módszerekkel biológiai mátrixokban. | Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Élelmiszerek illat- és aromakomponenseinek vizsgálata. | Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Gyógy- és fűszernövények illóolaj-összetételének vizsgálata. | Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Élelmiszer és biológiai minták elemanalitikai vizsgálata. | Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Az életminőséget kedvezően befolyásoló aktív vegyületek kimutatása és meghatározása különböző növényi és állati termékekben, valamint élelmiszerekben. | Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Illó szerves vegyületek meghatározása ivó-, természetes és ipari vizekből. | Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Minőségbiztosítási rendszerek tervezése, fejlesztése és működtetése az élelmiszeriparban. | Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Élelmiszerhamisítások kimutatása műszeres analitikai módszerekkel. | Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Élelmiszer és egyéb biológiai minták elemanalitikai vizsgálata. | Élelmiszermérnök és Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Biológiailag aktív anyagokkal adalékolt élelmiszerek előállítása | Élelmiszermérnök és Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök |
Dr. Ajtony Zsolt | ajtony.zsolt@sze.hu | Növényi eredetű biológiailag aktív hatóanyagok analitikája | Élelmiszermérnök és Élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök |
Dr. Ásványi Balázs | asvanyi.balazs@sze.hu | Takarmány alapanyagok fermentációs hasznosításának lehetőségei. | |
Dr. Ásványi Balázs | asvanyi.balazs@sze.hu | Élelmiszer mátrixok műszeres állomány és érzékszervi vizsgálata | |
Dr. Ásványi Balázs | asvanyi.balazs@sze.hu | Rádiófrekvenciás kezelések mikroorganizmusokra gyakorolt hatásának vizsgálata | |
Dr. Ásványi Balázs | asvanyi.balazs@sze.hu | Mikrobiológiai-higiéniai vizsgálatok az élelmiszeriparban | |
Dr. Greff Babett | greff.babett@sze.hu | Biopeszticid hatással rendelkező mikroorganizmusok izolálása talajból | |
Dr. Greff Babett | greff.babett@sze.hu | Gyógynövénykomposzt antimikrobiális hatásának vizsgálata | |
Dr. Greff Babett | greff.babett@sze.hu | Illóolajok és kombinációik antimikrobiális hatásának vizsgálata | |
Dr. Greff Babett | greff.babett@sze.hu | Üdítőitalok eltarthatóságának növelése növényi kivonatok adagolása mellett | |
Dr. Greff Babett | greff.babett@sze.hu | Komposztálást segítő mikrobiológiai készítmény fejlesztése és gyakorlati alkalmazhatóságának vizsgálata | |
Dr. Kapcsándi Viktória | kapcsandi.viktoria@sze.hu | Gyógynövény hozzáadásával készült gyümölcslé gyártása és a végtermék vizsgálata | |
Dr. Kapcsándi Viktória | kapcsandi.viktoria@sze.hu | Zöldségekkel és fűszernövényekkel ízesített sajt gyártása és a végtermék vizsgálata | |
Dr. Kapcsándi Viktória | kapcsandi.viktoria@sze.hu | Alkoholipari termék előállításának speciális lehetőségei | |
Dr. Kapcsándi Viktória | kapcsandi.viktoria@sze.hu | Tejipari termékek gyártásának speciális lehetőségei és azok hatásvizsgálata a végtermék minőségére | |
Dr. Kapcsándi Viktória | kapcsandi.viktoria@sze.hu | A különböző környezeti tényezők hatása az alkoholos erjedés folyamatára | |
Dr. Kapcsándi Viktória | kapcsandi.viktoria@sze.hu | Különféle gyógynövények élelmiszeripari felhasználásának lehetőségei és azok hatásvizsgálata a termékek tulajdonságaira | |
Dr. Kapcsándi Viktória | kapcsandi.viktoria@sze.hu | .............................technológia összefoglaló irodalmi elemzése a .......................... szempontjából | |
Dr. Nagy Ágnes | nagy.agnes@sze.hu | Tehéntejek mikrobiológiai vizsgálata | |
Dr. Nagy Ágnes | nagy.agnes@sze.hu | Antibiotikumrezisztencia vizsgálat élelmiszer alapanyagokon, élelmiszereken | |
Dr. Nagy Ágnes | nagy.agnes@sze.hu | Tehéntejek analitikai vizsgálata | |
Dr. Nagy Ágnes | nagy.agnes@sze.hu | Élelmiszerhamisítások vizsgálata | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | Az élelmiszerek (egy adott élelmiszer, vagy termék csoport) fogyasztói, vásárlói szokásainak vizsgálata | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | A piacszegmentációs eljárások eredményeinek felhasználása az élelmiszergazdaságban | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | A konkurenciaanalízis jelentősége és szerepe a marketing stratégiában | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | Piacbefolyásoló marketing eszközök szerepe a ......gazdasági társaság (vállalat) áruértékesítésében | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | Franchising rendszerben működő vállalkozás marketing stratégiájának elemzése | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | Eladáshelyi vásárlásösztönző eszközök felhasználásának lehetőségei az élelmiszerkereskedelemben | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | A ................................ gazdasági társaság (vállalat) reklámtevékenységének hatékonysága | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | A marketing management szerepe a ...... gazdasági társaság (vállalat) üzleti tevékenységében | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | A marketing környezet elemzésének szerepe a ............. gazdasági társaság (vállalat) stratégiai tervezésében | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | A PR-tevékenység szerepe és jelentősége a ... élelmiszerfeldolgozó vállalat tevékenységében | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | A .............. gazdasági társaság (vállalat) marketing stratégiájának elemzése és értékelése | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | Egy élelmiszerfeldolgozó vállalat marketing tevékenységének indítékai és marketing stratégiája | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | A mezőgazdasági termelés történeti vonatkozásai | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | Az állatvédelem kialakulása és története | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | Az állatvédelem fejlődésének mezőgazdasági termelésre gyakorolt hatásai | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | Az állatvédelem fejlődésének élelmiszertermelésre, előállításra gyakorolt hatásai | |
Dr. Németh-Torkos Anett | nemeth.anett@sze.hu | A magyar és az uniós állatvédelmi előírások hatása a hazai mezőgazdasági termékek világpiaci helyzetére | |
Dr. Sik Beatrix | sik.beatrix@sze.hu | Cukormentes üdítőitalok adalékanyag-tartalmának (tartósítószer, mesterséges édesítőszer) meghatározása | |
Dr. Sik Beatrix | sik.beatrix@sze.hu | Érési állapot hatásának vizsgálata gyümölcsök összes-polifenol tartalmára, valamint antioxidáns tulajdonságaira | |
Dr. Sik Beatrix | sik.beatrix@sze.hu | Rozmaringsav-tartalmú növényi kivonatok előállítása és azok analitikai vizsgálata | |
Dr. Székelyhidi Rita | szekelyhidi.rita@sze.hu | Szőlőmag őrleménnyel dúsított funkcionális sütőipari termék előállítása | |
Dr. Székelyhidi Rita | szekelyhidi.rita@sze.hu | Különböző fajta szőlőmagolajok beltartalmi paramétereinek összehasonlítása | |
Dr. Székelyhidi Rita | szekelyhidi.rita@sze.hu | Gyógynövényekkel dúsított lekvárok antioxidáns kapacitásának növelése | |
Dr. Székelyhidi Rita | szekelyhidi.rita@sze.hu | Kézműves kombucha italok előállításának speciális lehetőségei | |
Dr. Székelyhidi Rita | szekelyhidi.rita@sze.hu | Magyar alma tájfajtákból készített cider italok előállítása és vizsgálata | |
Dr. Varga László | varga.laszlo@sze.hu | Növényi alapú fermentált tejitalok kifejlesztése | |
Dr. Varga László | varga.laszlo@sze.hu | Fermentált élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztói ismeretek és szokások felmérése | |
Dr. Varga László | varga.laszlo@sze.hu | In vitro tesztrendszer alkalmazása probiotikus baktériumtörzsek szelektálására | |
Dr. Varga László | varga.laszlo@sze.hu | Élelmiszerek bioaktív anyagainak vizsgálata molekuláris módszerekkel | |
Dr. Varga László | varga.laszlo@sze.hu | Élelmiszer-alapanyagok és feldolgozott élelmiszerek mikrobiológiai minőségvizsgálata | |
Dr. Varga László | varga.laszlo@sze.hu | Kereskedelmi forgaloman kaoható tejtermékek mikrobiológiai-higiéniai minőségének vizsgálata | |
Hanczné Dr. Lakatos Erika | lakatos.erika@sze.hu | Tejcukor alapú etanol előállítás lehetsőségének vizsgálata | |
Hanczné Dr. Lakatos Erika | lakatos.erika@sze.hu | Kézműves sörök előállítása | |
Hanczné Dr. Lakatos Erika | lakatos.erika@sze.hu | Gluténmentes sütő- és édesipari termékek előállítása és vizsgálata | |
Hanczné Dr. Lakatos Erika | lakatos.erika@sze.hu | Gyümölcspárlatok készítése és vizsgálata | |
Hanczné Dr. Lakatos Erika | lakatos.erika@sze.hu | Zöldség és gyümölcs alapanyagok feldolgozása és a termékelőállítási folyamatok vizsgálata | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Minőségbiztosítási rendszerek hatékonyságának vizsgálata egy adott élelmiszeripari vállalkozásnál |
|
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Nyomonövetési rendszer hatékonyságának vizsgálata egy adott élelmiszeripari vállalkozás esetén |
|
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Fermentált zöldségek fogyasztói kedveltségének vizsgálata | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Fermentált zöldségek mikrobiológiai tulajdonságainak és állományváltozásának vizsgálata |
|
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Fermentált zöldfűszerek felhasználásának lehetőségei | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Gluténmentes kovászos kenyerek előállítása, jellemzése, fogyasztói megítélése | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Hüvelyesek főzési paramétereinek változása a fermentálás következtében | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Fermentált csicseriborsó felhasználási lehetőségei | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Vegán sajtkrém helyettesítők gyártása, fogyasztói megítélése | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Vegán sajtkrém helyettesítők fizikai, kémiai- és mikrobiológiai tulajdonságainak vizsgálata |
|
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Kovászosuborka. Vagy mégsem? | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Medvehagyma felhasználásának lehetőségei | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Gyermekláncfű élelmiszeripari felhasználásának lehetőségei | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Törkölyben fermentált paprika/paradicsom | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | A magyar "kapribogyó" fogyasztói megítélése | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Probiotikus jégkrém mikrobiológiai tulajdonságainak és fogyasztói megítélésének vizsgálata |
|
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Bélbarát gumicukor mikrobiológiai tulajdonságainak és fogyasztói megítélésének | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Kölesfagylalt fejlesztése és fogyasztói vizsgálata | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Zöldség alapú fagylalt fejlesztése és fogyasztói megítélése | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Biztos, hogy a fagyi édes? | |
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Fagyi, ami mindenki étrendjébe beilleszthető (zöldség alapú, hozzáadott cukortól és édesítőszerektől mentes) |
|
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Zöldség- és/vagy gyümölcskivonatokat tartalmazó funkcionális keménycukorka kifejlesztése, fogyasztói megítélése |
|
Tihanyi-Kovács Renáta | tihanyi-kovacs.renata@sze.hu | Zöldség- és/vagy gyümölcskivonatokat tartalmazó funkcionális gumicukor kifejlesztése, fogyasztói megítélése |