Talajtan gyakorlat „Óvári Gazdász” módra

Május 4-én, pénteken tartotta a Víz- és Környezettudományi Tanszék talajtani terepgyakorlatát Karunk precíziós kutatásainak színhelyén, a „legendás” 80/1-es táblán.

A Talajtan alapjai tantárgy keretében tartott terepgyakorlatunkon Hallgatóink megismerkedtek a termőhely-feltárás alapjaival, valamint a helyszíni talajmintavétellel.

Míg a talajtanos csoport ifjai buzgón talajszelvény-gödröt ástak, addig lányaink – némi férfiúi felügyelettel – pörköltet készítettek számunkra.

Czebe László talajvédelmi szakértő segítségével részletes szelvényleírást készítettünk, valamint megismerkedtünk a talajmintavétel különböző módszereivel és a mintavétel eszközeivel. Vona Viktória, Tanszékünk PhD hallgatója a SoilCares magyarországi vezetője a közeli infra mérésen alapuló talajvizsgálati technológia gyakorlatába vezette be hallgatóinkat.

A kemény munka, a komoly gyakorlati oktatás és a tevékeny részvétel után jól esett a hallgatóink által készített pörkölt elfogyasztása, valamint egy közös beszélgetés. Szinte észre sem vettük, hogy a tűző napon közben alaposan leégtünk.

Tanítottunk, tanultunk, beszélgettünk, szakmáztunk, dolgoztunk, csapatot építettünk…

Hálás köszönet illeti önzetlen szakembereinket, de legfőképpen érdeklődő hallgatóinkat, fiatal „Óvári Gazdász” társainkat!

 

 

Dr. habil. Kalocsai Renátó PhD.

egyetemi docens, tanszékvezető

a Talajtan alapjai c. tárgy előadója

 

Elérhetőségek

Széchenyi István Egyetem
Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár Vár tér 2.

Központi telefon: (96) 566-600
Központi fax: (96) 566-620

 

Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. november 23. 00:00 - 2018. november 24. 01:00
Szenátusi ülés 2018. november 26. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2018. november 28.