A konferencia szekciói
Agrárműszaki
Korszerű növénytermesztés műszaki feltételrendszere
Állattartás technológiáinak műszaki feltételrendszere
Post-harvest technológiák
Megújuló energiaforrások és biológiai alapanyagok
Élelmiszeripari műszaki fejlesztések
Agrárökonómia, vidékfejlesztés és szaktanácsadás
Innováció a vidékfejlesztésben
Élelmiszer-stratégia az emberi erőforrás és a vidéki jólét összefüggésében
Termékpálya - élelmiszer ellátás - piaci pozíció
Mintagazdaság-mintaüzem-elismert gyakorlóhely
Állattudományi
Biológiai, ökológiai és technológiai szempontok az állattenyésztésben
Molekuláris genetikai és biotechnológiai eljárások gyakorlati alkalmazása a tenyésztésben
A klímaváltozás hatásai a korszerű állattenyésztésben
Élelmiszertudományi
Az élelmiszerek alapanyag termelésnek és kiválasztásnak, valamint az élelmiszerek előállítási technológiáinak aktuális kérdései
Az élelmiszeripar minőségirányításának, minősítésének és az élelmiszerek értékesítésének aktuális kérdései
Növénytudományi
Fenntartható és környezetkímélő növénytermesztési módszerek
Precíziós növénytermesztési eljárások
Klímaváltozás és növénytermesztés
Tápanyag gazdálkodás a mezőgazdaságban
Növénykezelések természetes eredetű kivonatokkal
Takarmányozási
A gazdasági állatok táplálóanyag ellátásának kérdései – új megoldások
Újdonságok a keveréktakarmány gyártásban és felhasználásban
A takarmányozás és a környezetvédelem összefüggései az intenzív állattartásban
Vadászati, halászati és természetvédelmi
A 20 évre megkapott vadgazdálkodási jog kihívásai
A vadászat és természetvédelem kapcsolatának alakulása
Prémium kategóriába tartozó, Magyarországon tenyészthető halfajok és a tudomány kapcsolata
Víz- és környezettudományi
Felesleges szennyező anyagok megjelenése táplálékainkban
Az élelmiszerek termelésének biotikus, meteorológiai és hidrológiai környezeti hatásai
Öntözés, tápanyagellátás, talajvédelem
Szennyvízkezelés és felhasználás