Mosonmagyaróvárról

Kisalföld észak-nyugati sarkában, „Európa kapujában található Mosonmagyaróvár. A város egyik nevezetessége a Lajtafolyó, amely a településhez érve több ágra szakad és még a helyi lakosok számára is rejtélyes módon, a házak és utak alatt, kertekben és parkokban keresi kifürkészhetetlen útjait mindaddig, amíg az Alpok friss üzenetét szállító hullámok a Mosoni Dunába érve megpihennek. Gyakran nevezik Mosonmagyaróvárt a Szigetköz fõvárosának is. A természetet szeretõ emberek itt még sok érintetlen, a civilizáció ártalmaitól mentes természeti csodát fedezhetnek fel. A Mosoni Duna és az „Öreg Duna” vadregényes vízi labirintusai sok élményt kínálnak a vizet kedvelõ turistáknak.

A Szigetközzel átellenben a Hanság rejtélyes, hajdan mocsaras vidéke terül elátnyúlva az osztrák határon a Fertõtóig - az Európában egyedülálló túzok- rezervátumával. A város minden túlzás nélkül Európa kapujában van. Itt halad el az MI -es autópálya, amelyre rátérve egy óra kocsikázás után már Bécs belvárosában sétálhatunk. Csaknem fél óra alatt, átjutva Rajkánál a szlovák határon, Pozsony várának körvonalai tûnnek szemünkbe. S ha kedvünk tartja, kocsiba ülve, Bécsújhely (Wiener Neustadt) irányába haladva, másfél óra alatt eljuthatunk az Alpok elsõ, kétezer méteresnél magasabb csúcsához, a Schneeberghez, mely télen-nyáron felejthetetlen élménnyel várja a természet vándorait.

A város arculatát nagymértékben meghatározza az a több, mint 200 éves Egyetem, amelynek jogelõdjét 1818-ban alapították, elsõként Európában. Hallgatói és oktatói az oktatás mellett részt vesznek a város sport, kulturális, tudományos és közéletében is. Az egyetemnek nagy a kisugárzása, hiszen a világ távoli országaiban tudományos elõadásokat tartó professzorok révén, vagy az éppen itt rendezett nemzetközi tudományos konferenciák során a város nemzetközi viszonylatban ismertté vált.

Elérhetőségek

Széchenyi István Egyetem
Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár Vár tér 2.

Központi telefon: (96) 566-600
Központi fax: (96) 566-620

 

Záróvizsga jelentkezési időszak 2020. november 26. - 2020. december 10.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. november 27. - 2020. november 28.
Vizsgajelentkezés kezdete 2020. november 30.
Vizsgaidőszak kezdete 2020. december 7.
MÉK nyílt nap 2020. december 11. 10:00 - 16:00