Minőségi sajtokat készítő olasz vállalkozással épít együttműködést a Széchenyi István Egyetem

Egy, a hagyományokra és a minőségre nagy hangsúlyt fektető olasz élelmiszeripari vállalkozással tervezi szorosabbra fűzni kapcsolatait a Széchenyi István Egyetem. Az együttműködés hozzájárulna a mosonmagyaróvári kar hallgatóinak gyakorlatorientált képzéséhez, amely így kiterjedhetne a minőségi friss sajtok készítésére is.

A dél-olaszországi, 1968-ban alapított Caseificio San Marco tejipari vállalkozás hivatkozási pont a jellegzetes pugliai sajtok szerelmeseinek. Tarantói székhelyén a legjobb alapanyagokat kiválasztva, a helyi kézműves hagyományokat a legmodernebb technológiákkal ötvözi, aminek köszönhetően kiváló minőségű termékek kerülnek ki a munkatársak kezei közül, köztük mozzarellák, burraták, más sajtféleségek és vajak.

A céggel tavaly ősszel vette fel a kapcsolatot a Széchenyi István Egyetem, amely nagy hangsúlyt fektet nemzetközi és ipari kapcsolatrendszerének erősítésére, s ez a partnerség e két célt egyszerre szolgálja. Az együttműködés alapját jelenti az is, hogy a mosonmagyaróvári kar tevékenységének egyik fókuszában az innovációk és a korszerű élelmiszeripari technológiák állnak.

A kapcsolatfelvétel folytatásaként Michele Valentét, a Caseificio San Marco tulajdonosát, egyben sajtmesterét, valamint Cataldo Nescát, egy dél-olaszországi, tej és tejtermékek nagykereskedelmével, valamint disztribúciójával foglalkozó cég tulajdonosát látta vendégül a Széchenyi-egyetem a napokban. A vendégek megismerkedtek a QS nemzetközi felsőoktatási minősítő szervezet ranglistája alapján a ma már a világ legjobb 4 százalékába tartozó universitas tevékenységével és európai színvonalú infrastruktúrájával. Szó volt az együttműködés folytatásáról is, ami az elképzelések szerint kiterjedhet gazdasági területre, illetve a mosonmagyaróvári hallgatók gyakorlatorientált képzésének további erősítésére is.

kép.PNG

kép2.PNGMichele Valente a Széchenyi István Egyetemen tett látogatásakor bemutatta, hogyan kell jellegzetes tarantói friss sajtot készíteni. A végeredmény különlegesen finom lett.

kép3.PNGCataldo Nesca (Fotó: Májer Csaba József)

Cikk forrása: https://www.uni.sze.hu/post/min%C5%91s%C3%A9gi-sajtokat-k%C3%A9sz%C3%ADt%C5%91-olasz-v%C3%A1llalkoz%C3%A1ssal-%C3%A9p%C3%ADt-egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9st-a-sz%C3%A9chenyi-istv%C3%A1n-egyetem

Elérhetőségek

Széchenyi István Egyetem
Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár Vár tér 2.

Központi telefon: (96) 566-600
Központi fax: (96) 566-620

 

Események

Ph.D. doctoral pre-defence of Dilshad Ali Mohammed 2024. június 25. 13:00 - 14:00
Ph.D. doctoral defence of Maysam SHMLLS 2024. július 3. 10:00 - 11:00