SZE-MÉKerek II. helyezés az Ecotrophelia Magyarország Élelmiszer innovációs versenyen

Magyarországon 2013 óta rendezik meg az egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyt. A vetélkedés fő célja, hogy a csapatok innovatív élelmiszereket állítsanak elő, és kifejlesztésük során olyan ökológiai szempontokat is figyelembe vegyenek, mint a fenntarthatóság, az élelmiszerpazarlás redukálása és a rövid ellátási láncok használata. Ezen kívül a termékeknek kereskedelmi potenciállal is bírniuk kell.

A verseny 2018. évi nemzeti fordulójára június 11. napján, Budapesten került sor, ahol a Széchényi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának hallgatói csapat a MÉKerek: Posgay Miklós, Tóth Alexandra, Olléová Réka, Cserpán Martin, Helyes Natália, Németh Julianna II. helyezést értek el az általuk kifejlesztett márkanevű kávéhelyettesítő, alacsony glikémiás indexű, magas antioxidáns tartalmú, ehető fogyasztói csomagolású, kézműves, kemény cukorka típusú termékkel.

A hallgatói csapat munkáját Hanczné Dr. Lakatos Erika általános dékánhelyettes és egyben az Élelmiszertudományi Tanszék tanszékvezetője teljes támogatás mellett Kiss Kármen intézeti mérnökön kívül még számos oktató is segítette.

 

Elérhetőségek

Széchenyi István Egyetem
Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár Vár tér 2.

Központi telefon: (96) 566-600
Központi fax: (96) 566-620

 

MÉK Nyílt Nap - Auditorium 2018. december 14. 10:00 - 14:00
Szenátusi ülés 2018. december 17. 14:00 - 16:00
Téli ünnepi nyitvatartási rend 2018. december 22. 00:00 - 2019. december 1. 23:55
Munkaszüneti nap 2018. december 24.